50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

NAKON UZNEMIRUJUĆEG SNIMKA, SMENJEN DIREKTOR ŠKOLE U BARAJEVU

1

Pre nekoliko dana pisali smo o video snimku vršnjačkog nasilja koji je prilično uznemirio javnost, a kako mediji prenose, nakon ovog incidenta, danas je smenjen direktor Srednje škole Barajevo Dobrivoje Jelić, čije su učenice akterke pomenutog snimka.

Kako je navedeno u saopštenju resornog ministarstva, na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora koji su izvršili prosvetni inspektor Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvđeno je da ustanova ne sprovodi mere za bezbednost i zaštitu učenika. Tokom inspekcijskog nadzora, stekli su se uslovi za razrešenje direktora ustanove predviđeni odredbom člana 128. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Zakon propisuje da je direktor odgovoran za zakonitost rada i za uspešno obavljanje delatnosti ustanove. Direktor nije preduzeo odgovarajuće aktivnosti, odnosno nije na vreme obavestio nadležnu školsku upravu o nasilju, dodaju iz Ministarstva.

Podsetimo, u petak se na društvenim mrežama pojavio video snimak na kojem dve devojčice fizički i verbalno napadaju treću devojčicu. Naknadno je objavljeno još snimaka na kojima treća devojčica, žrtva nasilja, takođe prima udarce od druge dece. Policija je podnela krivične prijave protiv I.O. (15) i D.I. (14) zbog nasilničkog ponašanja kojima preti i izbacivanje iz škole.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

Ostavite komentar