NAJVIŠE SE GRADI U BEOGRADU, USKORO „ZEMUNSKE KAPIJE“

0

Najveća građevinska aktivnost ove godine zabeležena je u Beogradu, a to je izvedeno iz broja dozvola koje je Ministarstvo građevinarstva izdalo za teritoriju Srbije. U resornom ministarstvu kažu da je u Srbiji trenutno aktivno 10.576 gradilišta, od kojih je 1.111 u Beogradu. Najveći investitor u Beogradu je Građevinska direkcija Srbije i trenutno gradi stambeno-poslovne komplekse na dve lokacije.

U junu su dobili dozvolu za izgradnju Zemunskih kapija na prostoru nekadašnje vojne kasarne Aleksa Dundić, na površini od 6 hektara. Tu će biti izgrađeno osam objekata sa 1.700 stanova, odnosno 200.000 kvadrata. Već je započeta izgradnja prva tri objekta koji će imati 323 stana, 240 garažnih mesta i 62 parking mesta u parteru. Izgradnja Zemunskih kapija je fazna: prva faza se završava do septembra sledeće godine, dok se izgradnja celog naselja predviđa do kraja 2019. godine. Strukture stanova su različite, od jednosobnih do četvorosobnih, odnosno od 31 do 90 kvadrata.

Drugi kompleks će se graditi u Bloku 63 na Novom Beogradu, na parceli od 82 kvadrata (između ulica Jurija Gagarina i Nehruove).

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar