50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

NAJAVLJENE EKONOMSKE MERE I POMOĆ PRIVATNOM SEKTORU

0

EKONOMSKE MERE SRBIJA – U gostovanju na televiziji Prva, predsednik Aleksandar Vučić, govorio je o trenutnoj situaciji u državi i između ostalog najavio ekonomske mere i pomoć privatnom sektoru.

Uslov za pomoć imaće oni koji nisu otpustili više od 10% zaposlenih od početka uvođenja vanrednog stanja. Jedna od najava je da će svi preduzetnici, mikro (do 10 zaposlenih) i mala (do 50 zaposlenih) preduzeća, dobiti plaćen minimalac za svakog radnika za tri meseca. Procenjuje se da će ovo biti trošak od 700 miliona evra za državu. Isplata se očekuje za mesec dana, kako se bi se ispratilo da li su otupuštani radnici.

U ovom paketu koji će biti detaljno izložen svim pravnim licima trošak tržave je oko 5 milijardi evra. Dodatna podrška očekuje se za povrtare, mlekare, ugostiteljstvo i druge branše koje su direktno ugrožene.

Pored toga, biće odlaganja plaćanja poreza i doprinosa i akontacija za porez na dobit, što će sve detaljno biti izloženo u utorak.

U budućem periodu očekuju se tri modela finansiranja: unutrašnje budžetske rezerve, zaduživanje na domaćem tržištu hartija od vrednosti, a treće je zaduživanje na međunarodnom tržištu hartija vrednosti.

izvor: TV Prva

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTI: Događaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONI: Važni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČE: Kategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

 

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar