NA PROLEĆE REKONSTRUKCIJA ULICE KNEZA MILOŠA I NOVA GARAŽA U BEOGRADU (FOTO)

1

Kako tvrdi gradski menadžer Goran Vesić, danas je izdata dozvola za rekonstrukciju ulice Kneza Miloša u Beogradu. Pored rekonstrukcije očekuje nas i izgradnja podzemne garaže koja će biti ukopana ispod same ulice.

Vesić je rekao i da će garaža vredeti oko sedam miliona evra i da mogu da počnu sa radovima na proleće sledeće godine kada bude završena rekonstrukcija Trga Slavija, odnosno Bulevara oslobođenja i Ruzveltove ulice. Rekonstrukcija ovih ulica ometa funkcionisanje saobraćaja i zato je važno da ulica Kneza Miloša bude u funkciji – naglasio je gradski menadžer.

Ova promena bi trebalo da obezbedi 427 parking mesta, što je dosta više od trenutnih 220. Garaža bi po planu trebala da bude ukopana na potezu između Višegradske i Nemanjine ulice.

Što se same ulice tiče predviđeno je da ima po tri trake u oba pravca sa razdelnim ostrvom između. Konačno bi trebalo da se uradi i biciklistička staza (što će obradovati mnoge bicikliste u Beogradu), zatim novi popločani trotoari i drvoredi sa klupama za sedenje. U gradskoj skupštini se nadaju da će ovaj novi izgled omogućiti da ova izuzetno prometna ulica postane atraktivna za šetnju i šoping, obzirom da se izgradnjom novih zgrada očekuje i pojava trgovaca.

kneza-milosa-nacrt

Foto: Beoinfo / Promo

 

Podelite ovo sa prijateljima

1 komentar

Ostavite komentar