50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

NA KOJU ĆE LOKACIJU BITI PREMEŠTEN STARI SAVSKI?

1

STARI SAVSKI – Kao što smo već pisali, građani su do 15. decembra mogli da glasaju i odluče na koju će lokaciju u Beogradu biti premešten Stari savski most. Prema rečima gradskog arhitekte Marka Stojčića, u ponedeljak 16. decembra u jutarnjim časovima biće poznat konačni ishod.

On je takođe dodao da su se izdvojile dve opcije između kojih je razlika 600 glasova. Jedna varijanta je da se most takav kakav jeste izmesti na poziciju nastavka Omladinskih brigada u Bloku 70A do Ade Ciganlije, uz izgradnju dve pasarele, da bi njime mogli da prolaze biciklisti i pešaci. Ovo bi podrazumevalo da se most potpuno rastavi, rekonstruiše i ponovo sastavi.

Druga varijanta nudi dve opcije – da se na poziciji od Bloka 70A do Ade Ciganlije izgradi novi biciklistički i pešački most, a da se Savski most postavi u slobodan prostor u parku Ušće.

Takođe, rok za uklanjanje mosta je kraj 2020. godine, a početak radova se očekuje u letnjim mesecima iduće godine koji ne bi trebalo znatno da utiču na gradski saobraćaj.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

Ostavite komentar