NA JESEN PRVI TRAMVAJI PREKO MOSTA NA ADI?

1

Kako prenose Novosti, radovi na postavljanju šina od Novog Beograda preko Mosta na Adi ka Rakovici ulaze u završnu fazu. U Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju kažu da je odrađeno 80% posla.

Najviše šina do sada postavljeno je na Novom Beogradu, a sada se radi na montiranju pruge na glavnom rasponu mosta i na delu prema Rakovici. Veliki deo posla bilo je i uklanjanje starog mosta preko Topčiderske reke i izgradnja novog. Takođe je dograđena konstrukcija preko Bulevara vojvode Mišića koja tramvaje treba da usmeri ka Rakovici. Izgrađeno je i nekoliko potpornih zidova koji obezbeđuju prugu ispod senjačkog brda, kao i na delu gde se konstrukcija spušta sa Mosta na Adi.

Sada je plan da za manje od dva meseca počnu prve probe i prolazak tramvaja preko Mosta na Adi. Ukoliko sve bude u redu, redovni tramvajski saobraćaj od Rakovice i Čukarice do Novog Beograda trebalo bi da bude uspostavljen 1. septembra.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

1 komentar

  1. Milan Simić on

    Što se ne uspostavi linija Sremčica–Novi Beograd Pohorska išla bi kao 511 od okretnice u Sremčici kroz Železnik Obrenovackim putem stanica Čukarica sledeće stajalište Ada stanica ,Most na Adi Bulevar Boraca sa Košara Omladinskih brigada stanica stanica Milutina milankovića Bulevar Zorana Đinđića sl stanica Opština Novi Beograd,Arhiv, Stari Merkator,Pohorska okretnica. Ova express linija bi pokrila celu Čukaricau i spojila sa Novim Beogradom naj kraćim putem.

Ostavite komentar