NA JEDNOJ BEOGRADSKOJ OPŠTINI POČEO IZBOR UPRAVNIKA ZGRADA

0

Novi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada izazvao je razne polemike, posebno po pitanju izbora upravnika zgrada. Gradska opština Palilula je iz tog razloga organizovala javnu tribinu sa oko 400 predstavnika stambenih zgrada, pokušavajući da približi građanima primenu novog Zakona. Tribina se održala u sali Kulturnog centra Vlada Divljan, a na njoj je pojašnjena procedura prijavljivanja stambenih zgrada i izbor upravnika.

Tribini je prisustvovao i predsednik Opštine Palilula, Aleksandar Jovičić, koji je istakao da bi novi zakon trebalo da pomogne da se podigne kvalitet stanovanja i života u stambenim zgradama Podsetio je na projekat uređenja ulaza nebezbednih zgrada, koji je pokrenuo na teritoriji opštine Palilula.

Tribini je prisustvovala i Vesna Petković, šef Odseka stambenih poslova i ovlašćeni registrator za upis u Registar stambenih zajednica opštine Palilula koja je objasnila procediru upisa stambenih zgrada u Registar. Pored toga, pojasnila je izbor upravnika, kao i mogućnost preregistracije postojećih predsednika skupštine stanara u upravnika, ukoliko stanari i dalje žele da ih oni zastupaju.

Podsetili su na to da je uređeno 250 ulaza na opštini Palilula, a da je plan da se do kraja godine sredi još 50. Akcenat je na bezbednosti: oštećene stepenice, nedostatak protivpožarnih aparata, zamenimo polomljena stakla, popravimo dotrajalu instalacij i druge nedostatke.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar