MOGUĆA POTPUNA IZOLACIJA ZA 10 BEOGRADSKIH OPŠTINA?

0

U ponedeljak je održan sastanak sa kriznim štabovima i kineskim stručnjacima i nakon toga se pominje i najavljuje mogućnost potpune izolacije centralnih beogradskih opština.

Na konferenciji koja je održana posle ovog sastanaka, predsednik Srbije Aleksandra Vučić o ovoj mogućnosti rekao je: Mi smo razmišljali o tome da pre svega izolujemo Beograd. Tačnije, 10 od 17 beogradskih opština, 10 centralnih opština koje predstavljaju žarište. To ćemo uraditi čim bude bilo potrebe za tim. Da li će to biti sutra ili prekosutra, nije bitno. Naši kineski prijatelji su zadovoljni merama koje smo preduzeli i uz konstantne razgovore i dogovore sa njima preduzimaćemo nove mere.

Radi se o kineskom modelu u kojem su pojedini delovi kineskih gradova koji su bili žarišta epidemije stavljani u potpunu izolaciju. Kod njih je to podrazumevalo da stanovnici tih blokova ne izlaze iz stanova i ne otvaraju prozore i vrata.

Ukoliko se to uvede u Beogradu, izolovaće se 10 od 17 beogradskih opština, odnosno sve centralne opštine koje predstavljaju žarište. Konkretnih razgovora o ovoj meri nije bilo, ali je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda, za medije rekao da će biti spremni na tu mogućnost ukoliko se ta mera donese.

To su: Stari grad, Vračar, Savski venac, Zvezdara, Palilula, Novi Beograd, Zemun, Voždovac, Čukarica i Rakovica. Opštine koje bi bile bez izolacije: Grocka, Mladenovac, Sopot, Obrenovac, Barajevo, Lazarevac i Surčin.

izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTINa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTI: Događaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONI: Važni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČE: Kategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar