MINIMUM RADA U KATASTRU – ŠTA ĆETE MOĆI DA OBAVITE TOKOM ŠTRAJKA?

0

Štrajk u službama za katastar nepokretnosti je i dalje u toku, međutim uredbom Vlade Srbije propisan je minimum rada i ono šta će zaposleni morati da obavljaju i tokom štrajka.

Određeno je da za vreme trajanja štrajka u svakoj od užih organizacionih jedinica za minimum procesa treba mora da se obebedi 30% od ukupnog broja zaposlenih.

Katastar nepokretnosti i u vreme štrajka izdavaće kopije katastarskih planova i uverenje iz elaborata i baze primera koji se izdaju u sedištu Zavoda, stranke će moći da podnose zahteve za upis i izdavanje lista nepokretnosti, a biće omogućen i nesmetan prijem i ekspedicija pošte. Takođe, obavljaće se poslovi u vezi sa premerom i izdavanjem kopija planova od značaja za bezbednost zemlje, omogućiće se nesmetani rad Komisija za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima odnosno ulaz svim strankama u prostorije gde se izlaganje obavlja, kao i izdavanje ovlašćenim geodetskim organizacijama zahtevanih podataka

U Odluci o minimumu procesa rada navodi se da ulaz u poslovne prostorije Službi za katastar nepokrtnosti ne sme biti zaključan tokom radnog vremena.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar