50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

LINIJA 860E SKUPLJA ZA 1100 DINARA

0

Oznaka E u broju linije gradskog prevoza označava da je linija ekspresna, međutim ne važe za sve ista pravila. Naime, iako su linije 581E (Beograd-Lazarevac) i 860E (Beograd-Obrenovac) u sistemu Busplusa, ekspresnu liniju do Obrenovca ne mogu svi da koriste.

Radi se o povlašćenim kategorijama putnika – penzionerima, trudnicama i studentima. Oni mogu sojom karticom da koriste sve linije pokrivene Busplusom, osim ekspres linije 860E. Za tu liniju potrebna je doplata od 1.100 dinara.

S druge strane, ekspresnu liniju 581E do Lazarevca mogu po Pravilniku svi podjednako da koriste, ali to u praksi nekad zavisi od volje vozača. Sekretarijat za javni gradski prevoz nekoliko puta je dobijao žalbe da vozači ne daju penzionerima da se voze ekspresnom linijom, nakon čega su vođeni razgovori sa vozačima na toj liniji i predočeno im je da se drže Pravilnika,

Međutim, postavlja se pitanje zašto je do Obrenovca potrebna doplata, a do Lazarevca ne? Iz Sekretarijata kažu da se doplata obavlja na zahtev korisnika, s obzirom na to da korišćenje te linije podrazumeva viši nivo usluge i kvalitetnija vozila. Ipak, sugrađani koji koriste ovu liniju tvrde da vozila nisu toliko kvalitetnija od onih sa ekspres linije do Lazrevca.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar