LEPA VEST ZA NAJMLAĐE – NOVI VRTIĆ NA ZVEZDARI

0

U Denkovoj bašti na Zvezdari otvoren je novi vrtić koji može da primi 80 mališana. U prethodne 3 godine ovo  je osmi vrtić koji je otvoren u Beogradu a u planu je otvaranje još jednog obdaništa na Altini koje će imati 200 novih mesta a završetak izgradnje je predviđen u aprilu sledeće godine.

Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali obišao je novootvoreni vrtić Zmajčić, i objasnio da se iz meseca u mesec, zajedno sa privatnim vrtićima radi na smanjivanju liste čekanja i na tome da se svakom mališanu obezbedi mesto. Podsetio je da se nastavlja sa projektom mreže i renoviranja škola.

– Kada jos 5 škola sledeće godine bude adaptirano, biće novih 1200 mesta u predškolskim ustanovama. Slobodne učionice biće adaptirane za predškolce kako bi se oslobodilo više mesta u vrtićima a to je jedan od naših prioriteta kako bismo deci omogućili što srećnije detinjstvo. Reakcije dece i roditelja govore da smo na pravom putu – rekao je Siniša Mali.

U vrtiću Zmajčić je do sada od 80 slobodnih mesta, popunjeno 57. U početku ovaj vrtić je bio planiran za grupu od 3 do 7 godina, međutim otvorena je i starija jaslena grupa za decu od 2 do 3 godine. Zmajčić raspolaže sa 4 vaspitne sobe, trpezarijom, toaletima, pratećim kabinetima, kao i uređenim dvorištem, u čijem su uređenju, za Dan humanosti, 6. septembra, učestvovali i gradski funkcioneri.

Izvor: studiob.rs

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar