LEKAR, ADVOKAT I POLICAJAC POMAGALI OSUĐENIKU DA NE ODE U ZATVOR

0

Pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili su tri osobe na položajima koji su zajednički radili na tome da odlože odlazak osuđenika u zatvor.

Uhapšen je N.P. (1978) lekar Kliničko bolničkog centra Zvezdara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. A.Ž. (1979) je policajac uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, a advokat B.Đ. se tereti da je izvršila krivično delo trgovina uticajem u podstrekivanju. Isto krivično delo stavlja se na teret i Ž.V. (1987) koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Sumnja se da je lekar N.P. sačinio lažnu medicinsku dokumentaciju o lečenju i hospitalizaciji osuđenog Ž.V. na osnovu koje je on nekoliko puta odlagao izvršenje zatvorske kazne, iako nije lečen u KBC Zvezdara. Tome je posredovao policijski službenik A.Ž, tako što je pozivao lekara i prenosio usmene naloge advokata B.Đ. i osuđenog Ž.V. o sačinjavanju lažne dokumentacije.

Osumnjičeni N.P. i A.Ž. su u pritvoru i određeno im je zadržavanje do 48h, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Uhapšena B.Đ. sprovedena je nadležnom tužilaštvu radi saslušanja.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar