KORONA MINIMALAC – KO IMA PRAVO, ŠTA SU USLOVI ZA POSLODAVCE?

0

Uplata prvog dela minimalca iz ovog drugog paketa pomoći privredi očekuje se 10. avgusta. Ipak, kao i prošli put pomoć nemaju svi radnici.

Deo minimalca dobijaju radnici koji imaju ugovor o radu, ugovor na određeno ili na neodređeno vreme. Pravo na pomoć nemaju lica angažvovana van radnog odnosa i po ugovoru o povremenim i privremenim poslovima,

Svi preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća koja su koristila ranije mere biće automatski prijavljena i dobiće uplatu na poseban račun koji je već otvoren. Mogu se prijaviti i nova pravna lica osnovana nakon 15. marta, ali do 20. jula. Kao i prethodni put postoje uslovi, odnosno poslodavci ne mogu ostati bez više od 10% zaposlenih u odnosu na broj radnika pri „ulasku“ u mere. Isti broj zaposlenih mora da bude ispoštovan tri meseca od poslednje uplate, prvenstveno je to bio 31. oktobar, a sada ako se iskoriste sredstva biće do kraja godine.

Poslodavci koji ne žele da koriste ovu pomoć će takođe dobiti sredstva na račun, ali mogu da ih ne troše i neće imati pomenute obaveze.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar