KONAČNO ZAVRŠENA PEŠAČKA ZONA U ZEMUNU!

0

Rekonsturkcija pešačke zone u Zemunu počela je pre oko godinu dana i danas je konačno privedena kraju. Gradski menadžer Goran Vesić obišao je, zajedno sa gradskim urbanistom Milutinom Folićem i zamenikom predsednika opštine Zemun Damirom Kovačevićem, obnovljeni Magistarski trg i pešačku zonu u centru Zemuna. Istakao je da je grad za ovo izdvojio 120 miliona dinara kao i da se projektom uređenja pešačkih zona ne rade samo zone u užem centru grada, da Zemun ima svoje istorijske zone, koje mogu da budu uređene isključivo za pešake. Naglasio je da Magistarski trg i Gospodska ulica sada čine uređenu pešačku zonu, koja će biti spojena sa Zemunskim kejom.

Glavni gradski urbanista Milutin Folić istakao je da uređenje pešačke zone Zemuna neće stati na ovome i rekao da će na završetku Gospodske ulice, odnosno na početku, ako gledamo u odnosu na reku, biti postavljen pristan za budući gradski rečni prevoz. Na tome se intenzivno radi, pa će građani Zemuna moći da dođu do Beton hale, Beograda na vodi, Ade Ciganlije ili Bloka 45, bez saobraćajnih gužvi.

U sledećoj fazi povezaće se Lagumskom ulicom ovaj deo pešačke zone prema Kuli Gardoš, jer je to jedan od simbola Zemuna. Fasade koje se nalaze na ovom potezu će takođe biti uređene i osvetljene, a isto važi i za fasade u Glavnoj ulici.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar