KOMUNALNA POLICIJA PONOVO KONTROLIŠE ULIČNU PRODAJU POVRĆA, VOĆA I CVEĆA

0

Komunalna policija u Beogradu ove nedelje počinje pojačanu kontrolu ulične prodaje, pre svega sezonskog voća i povrća, kao i cveća. Kažu da su im poznate lokacije gde prodavci najčešće neprijavljeno i nelegalno prodaju robu i apeluju na sve prodavce da što pre pribave saglasnost i rešenje za prodaju od opštine na kojoj se ta prodaja vrši.

Takođe, rečeno je da će se ove nedelje izdavati samo usmena upozorenja i opomene, a da će se nakon toga krenuti sa represivnijim merama u okviru nadležnosti Komunalne policije, zajedno sa drugim nadležnim organima.

Podsećanja radi, prošle godine je bilo dosta trzavica između Komunalne policije i prodavaca, pa i privođenja prodavaca lubenica koji nisu imali dozvolu. Sasvim sigurno najgori slučaj je bio prošle godine na Vidikovačkoj pijaci kada je jedan prodavac lubenica nakon rasprave sa predstavnicima Komunalne policije dobio srčani udar i preminuo na licu mesta. Revoltirani građani su posle toga bacili preko 200 kilograma lubenice na predstavništvo Komunalne policije u Mekenzijevoj ulici.

 

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar