KOJI ĆE AUTOBUSI VOZITI BEOGRAĐANE OD SEPTEMBRA?

0

Kako su najavili čelnici grada, od septembra bi na gradskim ulicama trebalo da se nađe više od 200 novih GSP autobusa, koji će najverovatnije stići iz inostranstva. Ove nedelje je utvrđen rebalans budžeta Grada Beograda, a za nove autobuse biće uzet kredit od 35 miliona evra. Preduzeće GSP će takođe izdvojiti 10 miliona evra za ovu namenu, te se očekuje da će biti kupljeno između 210 i 230 autobusa. Isporuka istih najavljena je za 150 dana.

Kako Blic prenosi, Ikarbus najverovatnije neće biti taj koji će isporučiti ove autobuse, već se pretpostavlja da će vozila stići iz inostranstva. Trenutno se spekuliše da će nove autobuse obezbediti turski Otokar, čija se već vozila nalaze u pogonu Laste.

Kao druga opcija, pominje se Iveko, firma sa sedištem u Lionu, koja je nedavno Zagrebu isporučila 30 novih vozila, po sličnoj ceni po komadu koja je predviđena za kupovinu 210 novih vozila u Beogradu.

Treća opcija je firma Maz, čija vozila koja uveliko saobraćaju na gradskim ulicama. U pitanju je beloruska firma, a koji imaju svoju produženu ruku firmu Maz Srbija u Kragujevcu gde se i sklapa određeni broj njihovih autobusa.

Izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar