KOJE PARKOVE ĆE SREĐIVATI, A KOJI ĆE POSTATI BEOGRADSKI CENTRAL PARK?

0

Gradski menadžer Goran Vesić je danas obišao radove na uglu Krunske i Kursuline, gde su počeli radovi na uređenju još jedne zelene površine. Ovom prilikom je zamenik gradonačelnika izjavio da je grad Beograd ove godine za uređenje parkova na teritoriji prestonice izdvojio oko 600 miliona dinara.

„Za ove 3,5 godine, uradili smo 53 dečija igrališta, 22 teretane na otvorenom i 20 urbanih džepova i parkova. Do kraja godine ćemo uraditi 17 novih urbanih džepova i parkova, i ono što je važno, osim tih malih parkova i urbanih džepova koje radimo, počeli smo da radimo i velike parkove“, izjavio je Vesić novinarima nakon obilaska radova.
Kao poseban primer rada na velikim parkovima naveo je uređenje parka na Ušću dodajući da je to projekat koji vodi glavni gradski urbanista Milutin Folić.

„To je projekat koji će se raditi više godina u više faza, a kada bude završen park na Ušću biće potpuno uređena površina i postaće neka vrsta beogradskog Central parka. U ovoj godini će za uređenje parka na Ušća biti potrošeno 240 miliona dinara, a i narednih godina ćemo takođe izdvojiti značajnu sumu novca“, naglasio je Goran Vesić.
Kako je rekao, plan je da se urede i Pionirski park, kao i glavni park u Zemunu.

„To su veliki parkovi za koje već dugo postoji potreba da se urede. Na taj način mi ostvarujemo politiku naše stranke, SNS, koja je pre 3,5 godine obećala građanima da će vratiti što više javnih površina, urediti što više zelenih površina i na taj način podići komfor građana, jer je važno da ljudi tamo gde žive imajuj uređenu zelenu površinu i dečije igralište“, rekao je Goran Vesić.
Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, govoreći o uređenju nove zelene površine na Vračaru, kaže da je cilj takvih projekata da se javni prostor vrati građanima.

„Suština ovog projekta jeste da je jedan značajan deo javnog prostora ovde u centru Beograda decenijama bio uzurpiran od strane nelegalnih objekata gde su korist imali određeni pojedinci, a građani Beograda i stanovnici Vračara nisu koristili svoj javni prostor“, rekao je Milosavljević.

On je dodao da će ovaj prostor biti iskorišćen za izgradnju novog parka sa klupama u kome će sugrađani moći da uživaju.

Radove na uređenju nove zelene površine na Vračaru obišao je i predsednik te opštine Milan Nedeljković, koji je rekao da će deca i odrasli stanovnici Vračara dobiti jednu novu zelenu oazu sa klupama gde će moći da provode svoje slobodno vreme.
IZVOR: B92.netPodelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar