KAKO NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNJI NOVE AUTOBUSKE STANICE? (FOTO)

0

RADOVI NA IZGRADNJI AUTOBUSKE STANICE – Kao što smo već pisali početkom avgusta, što se tiče radova na autobuskoj stanici koja se gradi na Novom Beogradu u Bloku 42, za sada je betonirano skoro 90% staničnog platoa, postavljeni su šipovi za staničnu zgradu, a rade se i pristupne saobraćajnice.

Radovi na asfaltiranju i stavljanju staničnog parkinga i perona trebali bi biti gotovi do oktobra ove godine, što bi značilo da će se u ovom periodu veći deo stanice sa sadašnje lokacije (Savski amfiteatar) prebaciti na lokaciju u Blok 42, prenose Beogradski projekti.

Za sledeću godinu je najavljen početak radova na izgradnji same stanične zgrade, koja bi trebala biti završena do početka 2021. godine. Druga faza radova podrazumevaće radove na parkingu za turističke autobuse i proširenju za pranje autobusa.

View this post on Instagram

Kako napreduje izgradnja nove autobuske stanice u bloku 42 i proširenja bulevara? -Počeli radovi i u Bulevaru Jurija Gagarina: Radovi na izgradnji nove autobuske stanice u bloku 42, ne beleže ozbiljan napredak u odnosu na našu reportažu 21-og juna. Nedavno, pored započete rekonstrukcije ulice Marka Hristića, počelo je i proširenje dela bulevara Jurija Gagarina, koji okružuje buduću stanicu. Što se tiče samih radova na izgradnji novog parkinga za autobuse i perona, i dalje je u toku betoniranje predviđenih delova, kao i zemljani radovi na pripremi terena za asfaltiranje. Kako je pre dve nedelje izjavio zamenik gradonačelnika Beograda, završeno je 90% betonskih radova na samom staničnom parkingu i budućom peronima i završeni šipovi za buduću staničnu zgradu. Završetak asfaltiranja i stavljanja staničnog parkinga i perona u funkciju očekuje se do oktobra, odnosno da se veći deo stanice sa sadašnje lokacije (Savskog amfiteatra) do kraja godine prebaci na lokaciju u bloku 42. Tokom naredne godine, kako je ranije najavljeno, trebalo bi da bude započeta i izgradnja same staničene zgrade, koja bi kompletno trebalo da bude završena do početka 2021. Takođe, tokom druge faze pored same zgrade, biće urađen i parking za turističke autobuse, ali i proširen deo za pranje autobusa. Razlog za to što stanična zgrada još uvek nije u izgradnji su izmene PDR-a, koji je rađen na osnovu pobedničkog idejnog rešenja arhitekata Milana i Vladimira Lojanice. Stanica prvobitno nije bila predviđena za 700 zaposlenih BAS-ovih radnika nego za 200 i zato će sada visina buduće zgrade biti povećana. Podsetimo, pre više od dve godine, započeta je realizacija projekta izgradnje nove autobuske stanice u bloku 42. U jeku predizborne kampanje, postavljen je kamen temeljac za buću realizaciju projekta. Nedugo pre toga, počela je i izgradnja aneksa stanice koju je finansirao Grad Beograd. Ipak, radovi su ubrzo stali, a nastavljeni su tek u junu 2019-te. Prvobitna dinamika i kasniji planovi za zavrsetak radova u više navrata nisu ispoštovani. Radove na izgradnji parkinga izvodi kompanija ,,Bauwesen". Investitor izgradnje je privatno preduzeće ,,Bas". (Beogradska autubuska stanica)

A post shared by beogradski projekti (@beogradskiprojekti) on

Pored započete rekonstrukcije ulice Marka Hristića, počeo je i proširenje dela bulevara Jurija Gagarina, koji okružuje buduću stanicu.

Podsetimo, radovi na realizaciji ovog projekta započeti su pre više od dve godine. Radovi su ubrzo nakon postavljanja kamena temeljca stali, ali su nastavljeni u junu 2019-te.

NOVA AUTOBUSKA STANICA – USKORO POLASCI I DOLASCI

Izvor: Beogradski projekti

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar