KAKO NAPREDUJE IZGRADNJA PASARELE KOD ADA MALL-A? (FOTO)

0

IZGRADNJA PASARELE KOD ADA MALL-A – U maju ove godine započeti su radovi na izgradnji pasarele u Radničkoj uiici kod Ade Ciganlije i Ada Mall-a, na ukrštanju sa Paštrovićevom ulicom.

Tada je najavljeno da će konstrukcija imati dva kraka, ukupne dužine od skoro 104 metara i da će moći da joj se pristupi sa tri strane – duž Paštrovićeve uz Ada Mall (lift i stepenice), u Radničkoj sa strane sadašnje autobuske stanice (lift i stepenice) i na strani Ade Ciganlije (lift i stepenice). Najavljeno je takođe da će radovi biti gotovi za pet meseci, što bi trebalo biti u oktobru ove godine.

Kako prenose Beogradski projekti, pre oko nedelju dana postavljena je čelična konstrukcija iznad Radničke ulice, čime je završen znajačajan deo pasarele. Čelična konstrukcija je dužine oko 55,5 metara i širine od oko 4,2,  i na nju će biti izlivena betonska ploča, a naknn pratećih završnih radova i postavljanja ograde, izgradnja će biti završena.

IZMENA U PREVOZU ZBOG POSTAVLJANJA PASARELE KOD ADA MALL-A

Očekuje se da će u narednim nedeljama biti postavljena i druga konstrukcija koja će se nalaziti iznad Paštrovićeve ulice.

Kako trenutno izgleda postavljena konstrukcija i dokle se stiglo sa radovima, pogledajte u objavi u nastavku.

View this post on Instagram

Premošćena Radnička ulica! – Kako napreduje izgradnja pasarele Ada Mall-a Pre oko nedelju dana, postavljanjem čelične konstrukcije iznad Radničke ulice, završen je značajan deo buduće pasarele koja će spajati drugi sprat šoping centra ,,Ada Mall", Paštrovićevu i Radničku ulicu. U pitanju je čelična konstrukcija u dužini od oko 55,5 metara i širine od oko 4,2, na koju će biti izlivena betonska ploča, čime će uz prateće završne radove i postavljanje ograde, izgradnja biti okončana. U narednim nedeljama, očekuje se da će biti postavljena i druga konstrukcija (iznad Paštrovićeve ulice) dužine od 48,3 metra i čija će širina biti 2,7 metara. Podsetimo, kako su ranije za našu stranicu rekli iz kompanije GTC, rok za završetak radova je 5 meseci od uvođenja izvođača u posao, odnosno oktobar ove godine. S obzirom da je do kraja oktobra ostalo još oko 40-ak dana, ostaje da vidimo u kojoj meri će rok biti ispoštovan ili probijen. Radove na izgradnji samog objekta izvodi kompanija ,,Bauwesen", koja je poznata po više projekta u Beogradu, među kojima je i Kalemegdanska pasarela. Podsećanja radi, radovi na izgradnji ovog objekta, koji je po dužini samog raspona pasarele od Beton Hale do Kalemegdana, skoro upola manji, radovi su izvođeni čak 1218 dana, od čega je 948 dana kašnjenja u odnosu na planiranu dinamiku. Dosta ozbiljniji pristup je svakako primećen na gradilištu ovog projekta, međutim ostaje da vidimo da li će radovi zaista biti gotovi u granicama roka. Visina konstrukcije u odnosu na dveju ulica je 5,5 metara, a vrednost investicije približno 1 milion evra. Kako su prilikom prezentacije ovog projekta u junu na našoj stranici takođe dodali iz kompanije GTC, uočljivo kašnjenje u najavljenom početku izgradnje pasarele (prvobitno planiranom za jesen 2019-te) da je administrativni proces trajao duže od očekivanog, pogotovu što je u pitanju projekat od javnog značaja. Projekat izgradnje pasarele izradio je biro ,,Design international" ( @designinternational ) #pasarela #veza #saobracaj #izgradnja #gradnja #projekat #gtc #construction #gradjevinarstvo #adamall #shopping #shoppingmall #ada #beograd #belgrade #serbia #srbija #beogradskiprojekti

A post shared by beogradski projekti (@beogradskiprojekti) on

ŠTA ĆE SADRŽATI KOMPLEKS AUTOBUSKE I ŽELEZNIČKE STANICE U BLOKU 62?

Izvor: Beogradski projekti

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar