KAKO ĆE SE UPISIVATI ŠKOLA NAREDNE ŠKOLSKE GODINE?

0
Kako su sve škole i fakulteti zatvoreni radi sprečavanja širenja virusa korona COVID-19, trenutno se razmatra nekoliko različitih scenarija za završetak školskih godina, ali i upise novih.
Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da se razmatraju sve opcije – da li će škole biti zatvorene do 1. maja, 15. maja, 31. maja, 15. juna ili pak do kraja juna.
Završena je prva nedelje učenja na daljinu, a tek kada se đaci vrate u školske klupe biće poznato kako je to uspelo. Sada je najbitnije održiti kontinuitet u učenju.
Što se upisa dece u osnovnu školu tiče, sada je potrebno da škole evidentiraju decu – telefonski ili mailom, a kada uslovi dozvole biće obavljeni i sistematski pregledi budućih prvaka, kao i redovno psihološko testiranje.
Za upis specijalističkih srednjih škola, gimnazija i fakulteta, Ministarstvo prosvete će raditi na modelu koji može da se primeni.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTINa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTI: Događaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONI: Važni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČE: Kategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar