50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

KADA POČINJE SA RADOM MUZIČKA FONTANA NA SLAVIJI?

0

Pre zvaničnog puštanja u rad, isprobaće se kako radi muzička fontana na Slaviji. Već nekoliko dana, fontana se isprobava, što ste imali priliku da vidite ako ste se kretali preko kružnog toka Slavija. Ipak, zvanična generalna proba zakazana je za večeras u 21h, a zvaničan rad se očekuje od sutra.

Kako Večernje novine prenose, muzičku pratnju činiće poznate svetske numere, a vodeni slapovi će se smenjivati u ritmu srpskih šlagera. Centralni bazne koji je površine 804 kvadratna metra već je u procesu punjenja vodom, a za stvaranje ritmičke slike vodom biće zahvalan centralni mlaz sa šest okolnih prstenova u kombinaciji sa rasvetom. Svetlosne efekte formiraće 300 reflektora u centralnom bazenu i 75 u obodnom, dok će središnji vodeni mlaz dostizati visinu od 16 metara.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će komisija muzičkih stručnjaka odlučiti o muzici koja će biti emitovana dva puta dnevno – radnim danima od 9h do 11h i od 20h do 22h, a vikendom od 9h do 12h i od 18h do 22h.

Radovi na muzičkoj fontani Slavija trajali su šest meseci, a nakon završetka parka između Slavije i Ulice kralja Milutina, očekuje se još jedan dodatak. U pitanju je takozvani „totem“ sa senzorima koji će biti ispred hotela Slavija i davaće mogućnost prolaznicima da pokretima rukama „diriguju“ mlazevima vode. Zvuči interesanto, pa jedva čekamo to isprobamo u praksi 🙂

 

 

Podelite ovo sa prijateljima

Comments are closed.