50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

JOŠ UVEK BEZ NOVIH MERA I ZATVARANJA GRADOVA

0

U 18h počela je konferencija koju vode predsednik Srbije Aleksandar vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Kao što je najavljeno, oni će izneti nove mere u borbi protiv širenja zaraze korona virusom COVID-19.

Iako se očekivalo da će biti izrečene nove mere i moguća zatvaranja gradova koji su žarište, rečeno je da to još uvek nije odluka. U odgovoru na jedno od pitanja rečeno je da u naredna tri dana neće biti promene ove odluke. U nedelju će biti izložen paket mera za podršku privredi i ekonomsku pomoć.

Struka kaže da su pred nama dve ključne i kritične nedelje u kojima je potrebno biti disciplinovan i ispoštovati sve mere koje su do sada donete. Svi koji slobodno mogu da se kreću od 5h do 17h treba da svedu svoje kretanje na apsolutni minimum i izbegavaju i druženja i po stanovima, kao što su danas lekari pominjali.

Pored toga, izneti su podaci o popunjenosti bolnica. Klinika Dragiša Mišović je skoro popunjenog kapaciteta, dok se VMA ne može koristiti zbog centralne ventilacije. Od bolnica koje će se naredne uključiti su Gradska bolnica na Zvezdari i Vojno medicinski centar na Karaburmi. Pored Sajma koji je pripremljen kao privremena bolnica, najavljeno je da će u Beogradu biti pripremljen i Pionir ili Hala sportova.

Povezano: KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTINa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTI: Događaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONI: Važni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČE: Kategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar