IZGRADNJA VIŠE POLJOPRIVREDNIH KOMPLEKSA NA PALILULI I SURČINU

0

IZGRADNJA VIŠE POLJOPRIVREDNIH KOMPLEKSA – Kako je navedeno u dokumentaciji Urbanističkog projekta izgradnje kompleksa fabrike za preradu stočne hrane koja će se graditi u Kovilovu (na mestu nekadašnjeg PKB-a), kompanija Al Dahra Srbija namerava da do kraja 2022. godine uloži u izgradnu više poljoprivedno-industrijskih kompleksa na opštinama Palilula i Surčin.

Deo propratne dokumentacije čini i Zaključak Vlade Srbije u kojem je navedeno da je pomenuta investicija o posebnog značaja za Srbiju. U izgradnju pomenutih kompleksa, Al Dahra planira da uloži 173 miliona evra.

Prva etapa radova podrazumeva izgradnju četiri poljoprivredno-industrijska kompleksa, gradnju fabrike za preradu stočne hrane, dva kompleksa novih farmi za smeštaj ukupno 7.500 muznih krava sa štalama i silosima i 15 nezavisnih biogasnih postrojenja, kao i izgradnju kompleksa centra za poljomehanizaciju. Biogasna postrojenja će ujedno i isporučivati električnu energiju u javnu mrežu. Građevinski radovi u okviru ove etape bi trebali da počnu ovog meseca, a planirano je da budu gotovi u oktobru 2021. godine.

IZMENE U SAOBRAĆAJU – RADOVI U VIŠE ULICA U CENTRU GRADA DO SEPTEMBRA

Druga etapa radova podrazumevala bi rekonstrukciju postojeće fabrike stočne hrane, izgradnju kompleksa od 10 habova, ulaganje u infrastrukturu Pančevačkog rta, čišćenje i revitalizaicju postojeće kanalske mreže, izgradnju novog sistema navodnjavanja i odvodnjavanja, kao i rekonstrukciju postojećih proizvodnih objekata.

Radovi i investicije planirani su u rigradskim naseljima Besni Fok, Kovilovo, Glogonjski Rit, Jabučki Rit, Dunavac, Padinska Skela i Vrbovski. Završetak radova značio bi formiranje modernog poljoprivrednog kompleksa na površini od 44.660 ha.

ISTIČE ROK ZA POSLODAVCE ZA PLAN PRIMENE MERA, NAJAVLJENA KONTROLA

Izvor: E-kapija

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar