IZGRADNJA SRPSKO-KINESKOG INDUSTRIJSKOG PARKA U BORČI MOŽDA POČINJE SLEDEĆE GODINE

0

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović u poseti je u Pekingu i danas je izjavio da bi radovi na srpsko-kineskom industrijskom parku u Borči trebalo da počnu 2018. godine. On se u Pekingu sastao sa rukovodiocima kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) koja će graditi ovaj park, a na koferenciji za novinare rečeno je da će vrednost ovog projekta biti oko 300 miliona evra.

Planirano je da se park izgradi pored Pupinovog mosta, a finansiraće ga tri velike kineske banke: Eksport-import, Banka za razvoj i Kineska banka za izgradnju. Park će se graditi u tri faze: prva u vrednosti oko 120 miliona evra, druga 100 miliona evra i treća 80 miliona evra.

Predviđeno je da se u ovom parku nađu velike kompanije iz regiona, a Popović je rekao da je memorandum o zainteresovanosti potpisalo više od 40 velikih kineskih kompanija. Komercijalni ugovor još uvek nije potpisan, tako da je sve i dalje na planovima, ali ukoliko se ovaj ugovor potpiše do kraja godine radovi bi mogli početi već 2018. godine.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar