GSP – ŠTA ĆE BITI ZA ZIMSKIM REDOM VOŽNJE?

0

U toku prošle godine iz GSP je otišlo ukupno 288 vozača, a tu spadaju i oni koji su stekli uslov za penziju. Od početka ovde godine, otišlo je 206 vozača, aako su naveli iz GSP-a, preduzeću u Beogradu trenutno nedostaje oko 200 vozača.

I pored ovih nedostataka, koji se rešavaju internom reorganizacijom, iz preduzeća navode da su spremni za prelazak na zimski red vožnje od 1. septembra.

Prema podacima GSP-a, prosečna starost vozača je 43,7 godina, a što znači da su vozači relativno mladi ljudi. Preduzeće takođe ima stalno otvoren konkurs koji je objavljen na sajtu i na njega se mogu prijaviti svi zainteresovani koji imaju položenu D kategoriju i koji ispunjavaju uslove da se jave.

Kako su još naveli iz Gradskog saobraćajnog preduzeća, oni imaju sklopljen ugovor sa jednom firmom koja je u obavezi da im obezbedi 200 vozača, kao i da ih licencira, obuči i pripremi. Prvi vozači bi trebalo da dođu već u septembru.

Od početka septembra će na ulicama biti 1.355 vozila, od čega je 870 vozila GSP, najviše autobusa i to 645, zatim 135 tramvaja, 94 trolejbusa i četiri elektro-autobusa.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Izvor: Politika

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar