GSP I OVE JESENI BEZ UNIFORMI

0

U decembru će biti godinu dana kako je gradska vlast objavila tender za uniforme vozača GSP-a. Ipak i ove jeseni, vozači su bez identične garderobe, zbog uloženog prigovora za zaštitu prava u postupcima javnih nabavku.

Javnom nabavkom je traženo da se radnicima obezbede jakne,  po par debljih i tanjih pantalona, suknje za žene, košulje, majice, kravate i kačkete sa logom preduzeća. Za sve ovo GSP je, prema procenama, trebalo da izdvoji 91,3 miliona dinara. Najnižu ponudu dala je firma „Veteko“ iz Zemuna, sa cenom od 90 miliona dinara za sve stavke.

Zatim je GSP doneo odluku o obustavi postupka javne nabavke za kupovinu cipela. Nakon toga, daljih informacija o tenderu i nabavci uniforme nema.

Jedan od razloga što su se čelnici GSP odlučili da uniforme vrate u upotrebu je prepoznavanje njihovih radnika. Naime, a građani sve žalbe upućuju samo GSP-u, a možda se u određenom slučaju radi o privatnom prevozniku. Ako je vozač u uniformi, odmah se zna ko tu liniju drži – gradsko preduzeće, konzorcijum privatnih prevoznika „Ariva“ ili „Avala bus“.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar