GRUPA RODITELJA PODNELA PRIJAVU PROTIV PROTIVNIKA VAKCINACIJE

0

Prvom osnovnom sudu u Beogradu je stigla krivična prijava protiv 47 protivnika vakcinacije zbog izazivanja panike i nereda. Prijavu je podnela grupa od 270 roditelja na čelu sa doktorom Tomislavom Stevanovićem iz Zrenjanina i Vladimirom Cimermanom iz Beograda.

Prva na spisku prijavljenih je Slađana Velkov iz Vladičinog Hana, a na listi su se našle i javne ličnosti poput Jelene Karleuše, Maje Volk, Miroljuba Petrovića i Mirjane Bobić Mojsilović.

Krivična prijava je obimna i u njoj je navedena svaka sporna delatnost tuženih. Među osobma koje su tužene nalazi se i niški imunolog za kojeg se u prijavi navodi sumnja da za novac odlaže vakcinaciju do daljeg ljudima koji ne žele da vakcinišu decu.

Najveći broj roditelja koji podržava ovu krivičnu prijavu je iz Niša. Što se Beograda tiče, poslednja nedelja januara dovela je do ponovnog rasta broja obolelih, pa je do kraja prethodnog meseca registrovano 573 osoba obolelih od malih boginja. U najvećem broju su to deca od 1 do četiri godine, a posle toga odrasli između 30 i 39 godina.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar