GRAĐANI PROTESTOVALI – IZMENJENA TROLEJBUSKA LINIJA NA DORĆOLU

0

TROLEJBUSKA LINIJA NA DORĆOLU – Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, glavni urbanista Marko Stojčić održao je juče 4. decembra sastanak sa predstavnicima građana Dorćola u vezi sa dogovorom i iznalaženjem zajedničkog rešenja za novu trasu trolejbuskih linija u ovom delu grada.

Kako je naveo Stojčić, građani su ranije pokrenuli inicijativu da se razmotri mogućnost izmene projektovane trase trolejbuskih linija koje bi prolazile ulicama Gundulićev venac, Venizelosovom i Žorža Klemensoa, a koja datira od pre petnaestak godina. Preciznije, projektovanje je počelo 2001. godine, da bi bilo usvojeno na sednici Skupštine Grada Beograda 2006. godine u formi planskog dokumenta.

On je takođe naveo da je reč o sprovođenju tog projekta i izgradnji, a što je bilo planirano da se završi u narednih nekoliko meseci. Uprava grada je ipak reagovala na predloge građana i zajedno sa njima zaključeno je da je u jednom delu moguće izmeniti trasu. Deo toga učinjen je već u aprilu, kada izbačena  jedna deonica na Gundulićevom vencu, a rezultat jučerašnjeg sastanka jeste i da se druga predviđena deonica u ovoj ulici isključi iz trolejbuske mreže.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar