GRAĐANI NEZADOVOLJNI – POČELA IZGRADNJA NOVOG KOMPLEKSA U BLOKU 63

0

IZGRADNJA NOVOG KOMPLEKSA U BLOKU 63 – Nedavno je na Novom Beogradu u Bloku 63 počela izgradnja novog poslovno-stambenog kompleksa koja je izazvala veliko nezadovljostvo stanovnika ovog dela grada. Iako su pripreme za ovaj projekat počele pre nekoliko godina, sudeći po komentarima na društvenim mrežama, sugrađani su izuzetno nezadovoljni iznenadnim početkom radova na ovoj lokaciji.

Inače, u pitanju je kao što smo naveli stambeno-poslovni kompleks, objekat do 8 spratova, ukupne bruto razvijene građevinske površine (BRGP) do 41 640 m2. Ukupna površina koju će kompleks zauzimati iznosi oko 8.330 m2.

View this post on Instagram

U bloku 63 počela izgradnja novog kompleksa – Stanari nezadovoljni! U bloku 63 je počela izgradnja novog stambeno-poslovnog kompleksa. Iako na iznenađenje većine stanovnika bloka koje zatekli radovi, pripreme za ovaj projekat počele su još pre nekoliko godina, a zemljište na ovoj lokaciji prodato je kompaniji ,,GDS" po ceni od 800 miliona dinara. Prema urbanističkom planu, na ovom prostoru predviđena je izgradnja objekata do 8 spratova, ukupne bruto razvijene građevinske površine (BRGP) do 41 640 m2. Projekto rešenje u prethodnom periodu izradio je biro Cep (centar za planiranje urbanog razovoja), dok je za elaborat energetske efikasnosti zadžuna kompanija @arhitekturaienergija . Ukupna površina koju će kompleks zauzimati iznosi oko 8 330 m2. Burne reakcije na društvenim mrežama – stanari nezadovoljni: Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, mnoge okolne stanare iznenadili su iznenadni radovi na ovom placu. S obzirom da su radovi počeli pre par nedelja, bez bilo kakvog predstavljanja projekata ili postavljanja info table, većina je mislila da je u pitanju nelegalno gradilište pa su upiti prosleđeni gradskom Beokom servisu. Ipak, nakon obaveštenja sa naše strane da je u pitanju gradlište budućeg kompleksa, usledile su burne reakcije, a u najmanju ruku može se reći da stanari, ostali stanovnici tog dela grada i neposredni komentatori nisu zadovoljni ovakvim planom za ovaj prostor. Komentari su se najviše odnosili na zauzimanje zelene površine, neadektano informisanje o samom gradilištu, a po ukusu mnogih projektno rešenje se većini nije svidelo. Hvala: @arhitekturaienergija

A post shared by beogradski projekti (@beogradskiprojekti) on

Radovi su počeli pre nekoliko nedelja, bez ikakvog prestavljanja projekata ili postavljanja info table, što je dodatno zbunilo građane. Nakon obaveštenja da je u pitanju budući kompleks, ponovo su usledile burne reakcije kako stanovnici iz ovog kraja nisu zadovoljni ovakvim planom za ovaj prostor. Najviše komentara bilo je u vezi zauzimanja zelene površine, neadekvatnog informisanja o gradilištu, a mnogima se projektno rešenje generalno nije svidelo.

Izvor: Beogradski projekti, Arhitektura i energija

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar