GRAĐANI I GRADSKA PREDUZEĆA – KO ČISTI KOJI LED?

0

U današnjem saopštenju navodi se da se trenutno nalazi više od 450 komunalnih radnika i oko 120 vozila različite namene koji su angažovani na odnošenju smeća i uklanjanju leda sa beogradskim javnim površinama.

Već neko vreme, a posebno nakon povećanog broja padova na ledu, sugrađani postavljaju pitanje ko je zadužen za čišćenje koje površine. U nastavku je „podela posla“ oko čišćenja snega i leda:

U nadležnosti Gradske čistoće su pešačke zone, prilazi pešačkim prelazima, javna stepeništa, pasarele, podzemni prolazi i njihovi prilazi i trotoari širi od pet metara.

Zelenilo-Beograd je u obavezi da čisti sneg i led sa pešačkih staza u parkovima i sa trotoara oko parkova. Parking servis je zadužen da uklanja sneg sa javnih parkirališta po prioritetima, a Beogradski vodovod i kanalizacija treba da čisti slivnike i slivničke veze.

Pogrebne usluge treba da uklanjaju sneg sa gradskih groblja, a Direkcija za javni prevoz je u obavezi da ukloni sneg i led sa najprometnijih stajališta javnog prevoza.

To dovodi do toga da je u „nadležnosti“ građana, ostalo da od leda i snega čiste sve trotoare širine do pet metara koji se nalaze ispred stambenih zgrada, kuća i poslovnih prostora.

Po obavezama koje je propisao Grad i investitori i izvođači radova treba da čistte trotoare i pešačke staze koje se graniče sa površinama na kojima se radi.

Ko po vašem mišljenju najbolje radi svoj posao?

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar