GRAĐANI MIRIJEVA BESNI ZBOG GRADSKOG PREVOZA (FOTO)

7

Već nekoliko meseci stanovnici Mirijeva imaju velikih problema sa gradskim prevozom, konkretno sa linijama 27, 27E i 74. Kako nam građani javljaju, često se dešava da se jedan autobus čeka između 20 minuta i pola sata, a kada ga konačno i dočekaju, moraju čekati sledeći jer u taj ne mogu ući zbog previše putnika.

Takođe, građani se žale i na neredovne polaske i kašnjenja. Veliki je problem i što više nema dovoljno zglobnih autobusa na ovim linijama, ili ih uopšte nema, pa se u jednom autobusu vozi duplo veći broj putnika od predviđenog. Putnici su se više puta žalili međutim dobili su odgovor da je studija koju je radio Saobraćajni fakultet pokazala da nema potrebe za povećanjem kapaciteta na liniji, kao i da ne postoje tehničke karakteristike saobraćajnica na trasi linije za zglobna vozila.

Prema podacima sa masovnog brojanja putnika, u toku jednog dana linijom 27 se dnevno preveze oko 14 hiljada putnika, prosečna popunjenost vozila je 30 putnika po vozilu, dok je maksimalan broj onih koji su se našli u autobusu bio 125. Autobusom na liniji 27E, na koji se građani najviše žale, koji inače voze solo vozila, dnevno se preveze oko 9.300 putnika, dok je prosečna popunjenost vozila 28 putnika po vozilu, a najveći broj putnika koji se našao u jednom autobusu je bio 99.

Prema zvaničnom redu vožnje, na liniji 27E trenutno saobraća 13 vozila u intervalu od 7 do 9 minuta. Kako Novosti prenose, iz Sekretarijata za javni prevoz poručuju da svakodnevno prate ove linije i da je najveći problem realizacija planiranih polazaka i da se trenutno radi na rešavanju ovog problema.

linija-27E-autobus-gužva

Beograd uživo

 

Podelite ovo sa prijateljima

7 komentara

  1. Aleksandra Savic on

    Sramota…krajnje ponizavajuce! Kao stocni vagoni, a i medju „ljudima“ stoke ima. Inace Mirijevo… Pa pola Srbije je u podstanarskom statusu u ovom delu grada. Grada? Nekad bilo selo, a i dalje je selo. Vazno da se centar grada picka i licka. Hajde neka se zadje i u bivsa sela, sada delove metropole!

  2. A ceo zivot je autobus 27E bio zglobni dok mu je trasa bila samo do Trga republike, a sad kratak kad mu je produzena linija.Uzas….!!!!!!!

  3. Na liniji 27E su godinama vozili dupli autobusi, tako da je objasnjenje da zbog trase nije moguce uvesti duple autobuse notorna laz. Istina je da je linija data privatnom prevozniku koji ne poseduje duplex vozila.

  4. Očito vam je brojač „crk’o“ … na 27e su vozila uvek dupke puna, izuzev kada ih ide nekoliko zaredom, kažu zbog saobraćaja. Studia pomenuta u članku je očito čista izmišljotina, a ako može zglobno vozilo na liniji 27 moglo bii na 27e-znači još jedna laž.

  5. Problem je u gradu,raskopanim ulicama.Oni krecu na vreme,ali se zaguse u gradu pa se desi da idu 2-3 jedan za drugim.Ja sam na okretnici 27,74,20 i to vidim.Kod pijace kada cekam autobus sve po 2 jedan za drugim,27e i 25p.

Ostavite komentar