GRAD BEOGRAD PRIKUPIO 16,8 MILIONA ZA TALENTOVANE SREDNJOŠKOLCE

0

Fondacija za mlade talente Grada Beograda ove godine je prikupila 16,8 miliona dinara za stipendiranje talentovanih srednjoškolaca koji se prijave na konkurs, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić. Za Tanjug je istakao da je karakteristika fondacije da u potpunosti finansira ono što je talentima potrebno, i po tome je jedinstvena. Kaže da se veliki broj srednjoškolaca već javio, tako da će imati mogućnost da izaberu one najbolje čiji će talenat podržati.

Od 16,8 miliona dinara, 12 miliona biće namenjeno za kupovinu rekvizita odnosno instrumenata, zavisno od toga čime se mladi talenti bave, 2,4 miliona obezbeđeno je za odlazak na međunarodno priznata takmičenja, a dodatna 2,4 miliona obezbeđena su za odlazak na školovanje, edukacije, uglavnom u inostranstvu, kako bi mladi mogli da potpuno razviju svoj talenat, prema Vesićevim rečima.

Kako Vesić podseća, Fondacija za mlade talente je prošle godine sakupila oko 16 miliona dinara i uspela je da podrži 69 talentovane dece. Fondacija je preko donatora obezbedila i dodatnih milion dinara i taj novac će prvi put ove godine biti doniran jednoj novoj kategoriji srednjoškolaca, odnosno finansiraće inovativnu delatnost, srednjoškolce koji imaju ideje i hoće da ih razviju, a novac će moći da iskoriste da započnu sopstveni biznis. Od njih će se tražiti da deo zarade vrate u fondaciju, kako bi neki drugi srednjoškolci sledeće godine mogli da dobiju pomoć na isti način.

Mlada violinistkinja Jana Vukićević, koja je prošle godine konkurisala i dobila sredstva za kupovinu nove violine, kaže da je mnogo zahvalna fondaciji, jer joj je taj novac pomogao u daljem školovanju i omogućio da ode na festival Verbije u Švajcarskoj, gde je bila tri nedelje i svirala sa najboljim mladim umetnicima i upoznala svetske zvezde klasične muzike

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar