FINANSIJSKA „KAZNA“ ZA STUDENTE KOJI PRIJAVE ISPIT I NE IZAĐU NA NJEGA

2

Pre nekoliko dana u skoro svim fakultetima završio se januarski i februarski ispitni rok, a jedan beogradski fakultet uveo je nepopularnu meru kako bi se povećala izlaznost na ispite.

Naime, studentni koji prijave ispit, ali na isti ne izađu, moraće da uplate 317 dinara kao svojevrsni penal ili „kaznu“. Ukoliko navedeni iznos ne uplate, neće moći da prijave ispit u narednom ispitnom roku.

U objašnjenju se navodi da se na ime velikog broja prijavljenih ispita angažuju veliki amfiteatri, veći broj saradnika i profesora, što je trošak za fakultet, jer se u praksi zbog broja studenata koji izađu na ispit, pokaže kao nepotrebno.

Takođe, navodi se da studentni mogu da ne polažu ispit koji su prijavili, ali je potrebno da fizički izađu na njega. Podseća se da studenti imaju i opciju da odjave ispit koji su prijavili i da u tom slučaju nemaju nikakve penale.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTINa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTI: Događaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONI: Važni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

2 коментара

  1. Jeste li se setili kako dodatno da pljackate narod? Hvala bogu da narod nece ostajati u ovoj prokletoj zemlji i izlaziti na ispite. Opasni ste vi kriminalci u srbiji.

Ostavite komentar