50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

DVA PARKA U BEOGRADU DOBIĆE NOVO IME

0

Na jučerašnjoj sednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda usvojeno je nekoliko novih odluka. Dva parka promeniće ime, a usvojene su i inicijative da se podignu dva nova spomenika.

Park koji se proteže od Brankovog mosta do Beton hale poneće ime park Diane Budisavljević, gde će biti podignut i njen spomenik.

Centralni park na prostoru Beograda na vodi, prema anketi koja je trajala do 11. maja na Beokom portalu, poneće ime Savski park.

Povezano: POSTAVLJEN TEMELJ ZA SPOMENIK STEFANU NEMANJI NA SAVSKOM TRGU

Pored ove dve novine, usvojene su inicijative za podizanje spomenika prvom predsedniku Narodne kancelarije, vojvodi i slikaru Petru Nikolajeviću Moleru i arhitekti Aleksandru Deroku. Spomenik Petru Nikolajeviću Moleru nalaziće se u parku u Molerovoj ulici na Vračaru. Spomenik Aleksandru Deroku nalaziće se na uglu Topličinog venca i Čuburine ulice.

viber-baner-poziv-beograduživo

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTINa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar