50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

DVA PACIJENTA NA ONKOLOGIJI ZARAŽENA VIRUSOM, JEDAN PREMINUO

0

DVA PACIJENTA NA ONKOLOGIJI ZARAŽENA VIRUSOM – Prema rečima direktorke Instituta onkologije, prof. Danice Grujičić, kod dvoje pacijenata u ovoj ustanovi je otkriven novi korona virus. Ona navodi da je prva pacijentkinja koja je došla u Institut na vreme prepoznata i izolovana, kao i da su svi lekari koji su bili u kontaktu sa njom izolovani i čekaju se rezultati da se vidi da li su pozitivni na virus. Ova pacijentkinja je zbrinuta na KBC Dragiša Mišović i oporavlja se.

Drugi pacijent se nalazio na Urološkom odeljenju. U Institut je došao bez simptoma, a nakon 14 dana je dobio temperaturu, vrlo brzo i upalu pluća, a preminuo je u subotu 4. aprila. U pitanju je pacijent koji je imao karcinom prostate, starosti 80 godina, navela jej Grujičić.

Ruski vojni lekari obaviće danas dezinfekciju Instituta za onkologiju i radiologiju, a direktorka je dodala da su svi zdravstveni radnici testirani juče, kao i da će se testiranje nastaviti. Biće testirani i svi pacijenti sa radiološke urologije. Danas, sutra, možda i prekosutra hirurgija neće raditi, a pozivaju se svi pacijenti da poštuju zakazano vreme. Konzilijumi će i dalje raditi.

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE

Izvor: RTS, Tanjug

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar