DVA APELA GRAĐANIMA POVODOM ZADUŠNICA

0

Sutra se obeležavaju Zadušnice, a JKP Pogrebne usluge izdalo je dva apela sugrađanima povodom dolaska na groblje. Kao i obično, ulazak motornim vozilima na groblja danas će biti zabranjen.

Zabrana motornih vozila

Od 7h do 15h zabranjen je ulazak automobila na svim grobljima, nakon čega će od 15h do 18h biti otvorene kapije za ulaz motornih vozila. Ovo ne važi za Novo, Zemunsko i Topčidersko groblje gde će tokom celog dana, kao i tokom nedelje 7. oktobra, važiti zabrana ulaska automobila.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane obezbeđena su tri minibusa koja će ih besplatno prevoziti. Oni su obezbeđeni na Lešću, Orlovači, Novoj Bežaniji i groblju Zbeg. Prevoz će saobraćati u periodu od 7h do 15h, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Ne naslanjati se na spomenike

Drugi apel usmeren je ka posetiocima da budu oprezni i da se ne naslanjaju na spoemnike. Tokom redovne kontrole utvrđeno je da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali ili su nestabilni. U slučaju naslanjanja može doći do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica.

Posebna pažnja treba da se obrati na malu decu, pa se i podseća da je na groblju zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica.

Ukoliko uočite opasnost od pada spomenika možete obavestiti Upravu groblja na telefon 0112071396.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar