DRASTIČNO POVEĆANE CENE ODRŽAVANJA ZGRADA

0

Gradsko stambeno je nedavno povećalo cene tekućeg ili redovnog održavanja zgrada, pa će tako sada svi Beograđani koji žive u zgradama sa liftom ovu uslugu plaćati čak 49 odsto više nego do sada. Stanarima koji nemaju lift računi će biti veći za 44 procenata.

Nakon povećanja, oglasio se zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je izjavio da će Grad razgovarati sa Vladom Republike Srbije, tj. Ministarstvom građevinarstva saobraćaja i infrastrukture o mogućim korekcijama novih cena kako bi se izašlo u susret građanima.

Podsetićemo, nadzorni odbor Gradskog stambenog doneo je 17. jula odluku o povećanju cena redovnog ili tekućeg održavanja, koju je 15. avgusta potpisao i odobrio gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić, čime je ona već dan kasnije stupila na snagu. Nova cena održavanja zgrade bez lifta je 8,93 dinara po kvadratu stambene površine, bez PDV-a, a nešto viša je za zgrade u kojima postoji lift i iznosi 14,27 din/m2, bez PDV-a, naveli su u Stambenom za Blic.

Kako je zamenik gradonačelnika izjavio, povećanje cena je posledica usklađivanja cene sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada na osnovu koga je lokalna samouprava bila obavezna da donese Odluku o minimalnoj visini iznosa tekućeg održavanja zajedničkih delova zgrada na teritoriji Grada Beograda.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar