50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

DOSTUPAN ONLINE TEST SAMOPROCENE SIMPTOMA NA VIRUS

0

ONLINE TEST SAMOPROCENE SIMPTOMA – Od danas svi građani koji posumnjaju da su zaraženi korona virusom imaju mogućnost da urade online test samoprocene simptoma. Rezultati testa se automatski prosleđuju lekarima, odnosno ambulantama koje su formirane pri domovima zdravlja, a rade 24h.

Testu možete pristupiti klikom na link ovde, a na sajtu eZdravlje je detaljno objašnjena i procedura pristupanja, koju takođe pročitati u nastavku:

U algoritmu postupanja sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju virusom, definišu se obaveze lekara Doma zdravlja u sistemu nadzora nad COVID-19, gde svaki Dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na COVID-19 sa lekarom.

Portal eZdravlje, između ostalog, omogućava da popunite samoprocenu, na infekciju virusom COVID-19 na osnovu koje ćete dobiti smernice o daljem postupanju, i direktnu elektronsku komunikaciju sa respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći postavljati pitanja koja Vas interesuju u vezi sa ovim virusom.

Da bi ste pristupili funkcijama portala potrebna je prijava i registracija koju je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina:

  • Prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja omogućava pristup ograničenim funkcijama portala eZdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa Respiratornim ambulantama.
  • Registracija naloga i prijava preko portala eZdravlje – odabirom opcije „Otvori nalog“ kreirajte profil i prijavite se sa svojim podacima, omogućava Vam pristup svim funkcijama portala
  • Prijava preko eID.gov.rs, jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave, gde drugi i treći stepen autentikacije Vam omogućavaju pristup svim funkcijama portala.

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar