DODATNE OLAKŠICE UGOSTITELJIMA ZBOG EPIDEMIJE

1

DODATNE OLAKŠICE UGOSTITELJIMA – Prema rečima gradskh čelnika, Grad Beograd pomoći će ugostiteljima da prevaziđu probleme na koje su naišli usled epidemije korona virusa. Dodaje se da su ugostiteljstvo i usluge grane privrede u Beogradu koje su trenutno najugroženije zbog promene načina života.

Pomenute mere ogledaće se u smanjenju cena zakupa za jul i avgust za 50 odsto ugostiteljima čiji se lokali nalaze u objektima u vlasništvu Grada Beograda.

Dodatna mera odnosiće se samo na opštinu Vračar, gde je veliki broj ugostiteljskih objekata bez bašti, zbog zabrane postavljanja istih na parking mestima. Na sednici Skupštine grada trebalo bi biti predloženo da se odluka o zabrani postavljanja bašti na ovoj opštini suspenduje do krajam godine, što bi značilo da će ugostitelji moći da imaju bašte od 1. avgusta, s obzirom da će sednica biti održana krajem ovog meseca.

NA SNAGU STUPIO NOVI PRAVILNIK ZA POSLODAVCE I ZAPOSLENE

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

  1. Svi spominju ugostitelje..a sta cemo sa ljudima koji se bave svadbama
    ..saloni vencanica, dekoracije, firme za org.svadbi i proslava, svecane sale i sl.. sta cemo sa njima? Niko ne spominje tu industriju. Spominje se pomoc za umetnike, kafici rade kolko tolko. a sta cemo mi?
    imamo mali salon vencanica, od ovog psola zive 4 porodice.. i svi smo mesecima u velikim gubitkima. Puno para je ulozeno u novu kolekciju koja sada propada.. nikakve olaksice ,pomoc..nista nemamo.. prihvataju se bilo.kakvi poslovi, fizikalise za dnevnicu samo da nesto kapne.. niko ne razmislja o malim i srednjim preduzecima koji se bave poslovima koji trpe sada.. 🙁

Ostavite komentar