DIM I NEPRIJATNI MIRISI SE ŠIRE BEOGRADOM

0

Ako ste poslednjih dana morali da držite prozore zatvorene zbog neprijatnih mirisa ili dima, velika je verovatnoća da ćete tako nastaviti još minimum mesec dana. Sve to je posledica požara koji već neko vreme tinja na deponiji đubreta u Vinči.

Od sinoć, problem je postao još veći, jer se pomenuti neprijatni mirisi šire na krajeve koji su udaljeni od Grocke, poput Vidikovca i Zvezdare. Kako naši čitaoci kažu, sinoć od 23h smrad je počeo da se oseća na samom vrhu Bulevara, a dim je bio vidljiv iz raznih delova grada. Situacija je takva jer se požar nalazi na dubini koja nije pristupačna za klasično gašenje vatre vodom. Iz Gradske čistoće kažu da se žarište redovno zatrpava zemljom, jer je to trenutno jedini način da se požar drži pod kontrolom.

Iz Gradskog zavoda za javno zdravlja došle su inforacije da zagađenje u vazduhu nije prešlo granične vrednosti, međutim njihovo je mišljenje da se u noćnim i ranim jutarnjim satima koncentracija zagađujućih čestica u vazduhu pojačana i da se to može ispoljiti na zdravlje ljudi.

 

Podelite ovo sa prijateljima

Comments are closed.