DESET MILIONA DINARA ZA UREĐENJE SKADARLIJE

0

Prvi deo radova na obnovi Skadarlije, a to su radovi na uređenju česme i platoa u Skadarskoj ulici počeće u sredu, 17. maja, a rok za završetak tih radova je 60 dana, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.
– Kako bi se izašlo u susret građanima i ugostiteljima i da se ne bi ugrozila predstojeća turistička sezona, drugi deo radova koji se odnosi na sanaciju kaldrme, kolovoza i trotoara započeće u septembru, kako je i dogovoreno na sastanku održanom u martu u Kući Đure Jakšića, kome su prisustvovali predstavnici Grada Beograda, Gradske uprave i Društva za očuvanje, uređenje i razvoj Skadarlije. Ovi radovi će trajati do kraja kalendarske godine – rekao je gradski menadžer.
On je podsetio da je JKP „Beograd-put” 2016. godine potpisao ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija za uređenje Skadarske ulice, a vrednost ugovora je 10.000.000 dinara.
– Radovi na uređenju Skadarske ulice podrazumevaju sanaciju kolovoza i trotoara, koje će izvoditi JKP „Beograd-put”, i rekonstrukciju Skadarlijske česme i pripadajućeg platoa, koje će izvoditi JKP „Zelenilo – Beograd”. „Zelenilo” će izvršiti i ozelenjavanje i obnovu uličnog mobilijara – precizirao je Vesić.
Gradski menadžer je naglasio da će se svi radovi izvoditi prema projektu na koji je saglasnost dao Zavod za zaštitu spomenika kulture grada, koji će vršiti i konzervatorski nadzor, a ukoliko se u toku rekonstrukcije pojavi potreba za izvođenjem dodatnih radova, finansiraće ih Sekretarijat za saobraćaj, Direkcija za puteve.

IZVOR: www.beograd.rs

Podelite ovo sa prijateljima

Comments are closed.