DANAS SKUPŠTINA GRADA – IZMEŠTAJU SE TROLEJBUSI SA DORĆOLA, NOVA IMENA TRGOVA I ULICA

0

IZMEŠTAJU SE TROLEJBUSI SA DORĆOLA – Na današnjoj sednici gradskog parlamenta biće predstavljen plan o izmeštanju trolejbuskog depoa sa Dorćola na novu lokaciju. Prema rečima predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, sadašnji depo će biti iseljen u novi depo na Zvezdari, a zemljište GSP-a u centru grada će biti oslobođeno.

Podsetimo, pogon Dorćol je saobraćajni pogon GSP Beograda koji se koristi za solo i zglobne trolejbuse i solo elektrobuse i na njemu se nalaze trolejbusi i elektrobusi koje GSP ima.

Na današnjoj sednici odbornici će odlučivati i o imenovanju nekoliko ulica u Beogradu, o nazivu parka između Brankovog mosta i Beton hale koji će nositi naziv po Diani Budisavljević. Na sednici će se naći i predlozi odluka o dodeli naziva parka na teritoriji opštine Savski venac – Savski park, premeštanju Spomenika lučkom radniku, kao i podizanju spomenika Branku Najholdu, Aleksandru Deroku i Petru Nikolajeviću Moleru.

Biće reči i o izmenama i dopuni Plana detaljne regulacije za područje između ulica Кralja Milana, Resavske, Nemanjine i Svetozara Markovića, o Predlogu plana detaljne regulacije stambenog naselja uz groblje Lešće, kao i Predlogu plana detaljne regulacije bloka između ulica DŽordža Vašingtona, Bulevara despota Stefana i Cetinjske ulice.

GRAĐANI IZUZETNO NEZADOVOLJNI – FON ZAUZEO PARKIĆ, GRADI SE NOVA ZGRADA (VIDEO)

Izvor: Mondo

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar