DANAS POČINJE PRIJAVA ZA VAKCINU – ŠTA SE POPUNJAVA?

0

PRIJAVA ZA VAKCINU – Kako je najavljeno, od 11. januara, preko eUprava servisa moguće je popuniti upitnik kojim se iskazuje interesovnje za primanje vakcine protiv COVID-19.

Od četvrtka biće moguće i prijavljivanje preko kontakt centra, a za sada online se može obaviti preko LINKA.

ŠTA SE POPUNJAVA?

U upitniku se popunjavaju lični podaci (ime, prezime i JMBG), kontakt telefon/i kao i opština na kojoj bi vam odgovaralo da primite vakcine. Pored toga, postoji mogućnost izbora vakcine, odnosno, svi koji žele da prime vakcine imaju dve opcije. Poslednja dva pitanja su opšta u vezi sa zdravstvenim stanjem, odnosno da li bolujete od specifične bolesti (i koje, ako je odgovor potvrdan) i da li se radi o osobi koja zbog zdravstvenih problema može da izađe iz kuće.

IZBOR VAKCINE

Jedna je da bude zabeleženo da su zainteresovani za bilo koju vakcinu za koju Agencija za lekove i medicinska sredstva potvrdi bezbednost, efikasnost i kvalitet i izda dozvolu za upotrebu leka.

Druga opcija da se iskaže zainteresovanost za vakcinu određenih proizvođača za koji Agencija za lekove i medicinska sredstva potvrdi bezbednost, efikasnost i kvalitet i izda dozvolu za upotrebu leka. Na spisku su: Pfizer-BioNTech, Sputnik V, Sinopharm, AstraZeneca i Moderna.

SLEDEĆI KORAK

Kako je navedeno, u pitanju je iskazivanje interesovanja. Nakon prijave, na mail stižu podaci koje ste uneli, a postoji mogućnost da se isti izmene. Takođe, navodi se da ćete se preko maila ili SMS poruke biti obevešteni o terminu vakcinacije.

BATUT OBJAVIO PLAN VAKCINACIJE U SRBIJI

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

 

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar