ČETVRTI DAN PROTESTA – MUŠKARAC IZBODEN, POKUŠAJ UPADA U SKUPŠTINU (FOTO, VIDEO)

1

PROTESTI VESTI UŽIVO – Protesti nezadovoljnih građana održavaju se četvrti dan za redom u centru Beograda ispred Narodne Skupštine. Pored Beograda, građani su izašli na ulice Novog Sada, Valjeva, Niša, Leskovca, Pirota, Vranja.

23.30h – Nekoliko desetina huligana i dalje napada policiju, dok se ostali građani koji su prisustvovali protestu i dalje polako razilaze.

23.22h – Policija je krenula da razbija masu koja ih je napadala. Nakon dva minuta ponovo se povukla ispred ulaza u Skupštinu. Određeni broj okupljenih je krenuo da se razilazi, manji broj građana i dalje baca kamenice i baklje na policiju.

23.18h – Bačen je suzavac. Grupa demonstranata se delimično razbežala. Mediji prenose da se na protestu mogu uočiti dve grupe ljudi – manja grupa onih koji su se opredelili za nasilne proteste, i oni koji su se opredelii za mirne proteste koji stoje po strani.

23.15h – Ponovo se čuju topovski udari, a kamenice lete ka ulazu u Skupštinu. Policija je uzdržana i ne reaguje na napade.

23.05h – Huligani su napali ekipu Bete, koja se trenutno nalazi u Urgentnom centru.

22.20h – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da se večeras ispred Skupštine dešavaju brutalne scene nasilja i da je policija morala da reaguje kako bi zaštitila javni red i i mir i imovinu. Navodi se da je bilo nasilja i lomljenja prozora na Skupštini, kamera na zgradi, napad na vrata, i pokušaj da se povrede policajci na koje se baca kamenje.

Oko 22h policija je vratila ogradu koja je srušena prilikom pokušaja upada u Dom Narodne skupštine. Ostatak dešavanja ispratite u nastavku.

Oko 21.30h demonstranti su probili ogradu i upali u zgradu Skupštine, a na lice mesta su stigli i pripadnici Žandarmerije. Grupa demonstranata nakon toga počela je da beži ka parku i Trgu Nikole Pašića ali se vratila.

Do oko 20.30h protesti su tekli prilično mirno, kada je počeo da se ređa niz incidenata – oko 21h bačen je topovski udar ispred Skupštine, nešto kasnije su flaše sa vodom poletele ka ulazu Skupštine, a oko 21.20h došlo je do svađe i ubadanja muškarca, policija je ubrzo uhapsila osumnjičenog.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

Ostavite komentar