50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

BEOGRADSKA GONDOLA – GDE ĆE BITI, KUDA ĆE PREVOZITI PUTNIKE?

0

Gradska uprava je objavila Plan detaljne regulacije za izgradnju gondole koja će prevoziti putnike od Ušća do Kalemegdana, a realizacija programa bi trebala da počne sledeće godine. Predviđa se povezivanje Beogradske tvrđave i Parka Ušće.

Novobeogradska stanica Ušće trebalo bi da obuhvata delove Bulevara Mihajla Pupina i Bulevara Nikole Tesle, a stajalište bi se nalazilo na njihovom ukrštanju, kod skejt parka. Plan predviđa da stanica Kalemegdan obuhvati deo šetališta najvećeg gradskog parka, pa bi stajalište trebalo da se nalazi nadomak raskrsnice Karađorđeve ulice i Bulevara vojvode Bojovića.

Dužina trase bi trebala da iznosi jedan kilometar, a gondola će prevoziti 3000 osoba na sat u oba smera, brzinom od 20ak km na čas, tako da bi vreme putovanja sa jedne strane reke na drugu iznosilo samo pet minuta. Po Planu se predviđa da gondola bude opremljena sa 30 do 35 kabina, a svaka od njih bi trebala da preveze od 10 do 35 putnika. Biće omogućen i prevoz osoba sa invaliditetom, kao i bicikala.

U Planu detaljne regulacije se navodi da bi ovaj projekat značajno rasteretio saobraćajnu mrežu, a povećala bi se i bezbednost kretanja pešaka i biciklista.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar