BITKA ZA KOŠUTNJAK – KAKO SE ŽALITI NA IZGRADNJU KOMPLEKSA? (FOTO)

0

BITKA ZA KOŠUTNJAK – Kao što smo pisali, kompanija Avala studio planira izgradnju velikog kompleksa Avala film na Košutnjaku, čime je predviđeno da se dobar deo zelenila na toj parceli pretovri u stambeni kompleks.

Iako svi ističu da se seča kvalitetnog zelenila neće dozvoliti, ipak je planom predviđeno da se 50% površine pretvori u stambeni prostor, a svega 20% zelene površine sačuva. Ovo još uvek nije usvojeno i do 13. jula trajaće rani javni uvid u zgradi Gradske uprave grada Beograda (27. marta 43-45). Primedbe se mogu podneti lično od 9.00 do 18.00 ili poštom sa povraticom.

Građani su se već organizovali kako bi se borili protiv ovog plana, pa svako ko želi može preuzeti već napisanu primedbu i poslati je ili dostaviti na pomenutu adresu. Primedbu u PDF-u možete preuzeti na LINKU.

Juče je na Košutnjaku održan sastanak građana i odlučili su da se pod zajedničkim imenom Bitka za Košutnjak organizju proteste, tribine i inicijative kako bi se sprečila seča Košutnjaka.

Povezano: AVALA FILM ŽELI DA GRADI KOMPLEKS NA KOŠUTNJAKU

viber-baner-poziv-beograduživo

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTINa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar