BICIKLISTIČKE ULICE U BEOGRADU?

0

Grad Beograd predložiće Vladi Srbije nekoliko predloga kako bi se građanima prestonice omogućio alternativni prevoz. Jedan od predloga biće uvođenje pojma biciklističke ulice.

Kako je najavljeno, već je pripremljeno nekoliko ulica za tu namenu, a jedna od njih je ulica Knjeginje Zorke. U toj ulici prednost će imati bicikle i biće zabranjeno da budu preticani. Takođe, jedan od predloga biće da u jednosmernim ulicama, bicikle mogu da se voze dvosmerno.

Još jedan od predloga biće o subvencija Vlade Srbije za kupovinu bicikala i to domaće proizvodnje.

Podsećanja radi, dva puta je raspisan tender za sistem javnih bicikala u Beogradu, ali se niko nije javio. Radiće se na promeni uslova tendera i očekuje se novo raspisivanje konkursa ove godine.

POGLEDAJ JOŠ: SAOBRAĆAJ


Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar