BEOGRADSKI STUDENTI TREĆI NA SVETSKOM TAKMIČENJU U REŠAVANJU STUDIJE SLUČAJA

0

Od 30. maja do 6. juna održano je svetsko takmičenje u rešavanju studije slučaja HSBC HKU Asia Pacific Business Case Competiton u Hong Kongu. Beogradski studenti Fakulteta organizacionih nauka zauzeli su treće mesto.

Tim studenata Nataša Vladisavljević, Isidora Perović i Rastko Damnjanović su nastupili pod mentorstvom profesorke dr Vesne Damnjanović i docenta dr Miloša Milosavljevića.

Na takmičenju je učestvovalo 24 tima iz celog sveta, a u finalnoj rundi učestvovale su ekipe iz Beograda, studenti Američkog univerziteta Bejrut iz Libana, Univerziteta Jonsei iz Južne Koreje i domaćina sa Univerziteta u Hong Kongu. Finalna runda je podrazumevala rešavanje studije slučaja za poznatu kinesku kompaniju Ant fajnenšel, a podrazumevala je kreiranje strategije korporativne društvene odgovornosti.

Naš tim je predložio rešenje koje se odnosilo na kreiranje finansijske održivosti projekta kroz aktivno uključivanje milenijalaca da doniraju i podršku developera na digitalnoj platformi. Prvo mesto zauzeo je domaćin iz Hong Konga, a drugo tim iz Južne Koreje.

izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar