BEOGRADSKI HIPODROM TRAŽI PARTNERA – SITUACIJA VIŠE NEGO OZBILJNA

0

Kako prenose mediji, Beogradskom hipodromu je zbog lošeg stanja potrebna rekonstrukcija. On će ostati na Carevoj ćupriji, ali je veliko pitanje kako će u budućnosti funkcionisati.

Hipodrom se suočava sa problemom oronulog prostora i dotrajalom trkačkom stazom, punom rupa. Na njoj konji  često povređuju zglobove i tetive, što se ranije kad je staza bila u boljem stanju, ređe dešavalo. Samo za uređenje trkačke staze neophodno je obezbediti 3 miliona evra, pa je JP Beogradski hipodrom sve bliže ideji da potraži privatnog partnera, koji bi bio spreman za ulaganje u rekonstrukciju hipodroma.

Da je situacija na hipodromu ozbiljna, govori i činjenica da su ove godine bila samo tri trkačka dana. Prema rečima, VD direktora Beogradskog hipodroma Veljka Rosića, i sami tekući troškovi i održavanje su previsoki, pa je investicija od 3 miliona evra previsok iznos čak i za grad i mogao bi da je obezbedi samo ulazak u javno partentstvo.

Podsećanja radi, pre 17 godina u požaru je izgorela glavna tribina sa krovom i nosećim stubovima. Betonske tribine su dotrajale i potrebno ih je obnoviti. Budućnost jednog od omiljenih mesta Beograđana i ljubitelja konja, za sada, je neizvesna. Ostaje nam da vidimo ko će biti budući partner JP  Beogradski hipodrom i ko će, svojom investicijom, pokrenuti hipodrom i pomoći njegovo uređenje.

//

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar