50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

BEOGRAD POSTAJE OZBILJNA TURISTIČKA DESTINACIJA

0

Već duži niz godina broj turista u Beograd stižu gosti iz svih krajeva sveta i to ne samo u sezoni već i u toku cele godine. Svi se sećamo kada su prvi turisti nakon burnih godina i bombardovanja počeli da dolaze najčešće u prolazu ili kao takozvani bekpekeri koji su sa svojim velikim rančevima išli na obavezno slikanje ruševina Generalštaba na uglu Kneza Miloša i Nemanjine. Međutim, poslednjih godina je turizam u glavnom gradu u pravoj eksapanziji pa se kako prošlih godina tako i ove godine beleži rast u svim segmentima.

Tako je maju ove godine registrovano 16% više stranih i 32% više domaćih gostiju nego u istom mesecu lane, pokazuju najnoviji podaci Sekretarijata za upravu/sektor statistike.

Kako saopštava Turistička organizacija Beograda, stranci su ostvarili 23%, a domaći gosti 37% više noćenja u odnosu na isti period prošle godine. Ono što dodatno ohrabruje je i činjenica da se ovih dana u Beogradu mogu videti turisti iz celog sveta kako starije tako i mlađe populacije što potvrđuje da je ovo prepoznata destinacija u usponu.

 

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar